Overslaan en naar de inhoud gaan

Mededelingen van het bestuur

UPDATE: Sluiting tot en met dinsdag 19 mei 2020

Geplaatst in

Het kabinet heeft afgelopen dinsdag 21 april besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 19 mei. In de week vóór 19 mei beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Voor het aanstaande Paasweekeinde is het dringende advies om ook dan thuis te blijven. Dit heeft de volgende impact op onze verenigingsactiviteiten:

Tot en met dinsdag 19 mei:

• Geen reguliere openstelling op dinsdagavonden, donderdagavonden en zaterdagmiddagen,
  • Geen trainingen op maandagavonden en woensdagavonden,
  • Geen instructie op donderdagavonden,
  • Geen wedstrijden, competities en dergelijke,
  • Geen begeleiding van groepen zoals scholen.

Mochten er wijzigingen komen in deze datum, dan houden we jullie op de hoogte. Natuurlijk hopen wij, net als jullie, dat we na deze coronamaatregelen weer volop van onze sport kunnen genieten.

Inlichtingenformulier wapenverlof

Geplaatst in

In verband met een gerechtelijke uitspraak, heeft het Ministerie van J&V besloten om de zogenaamde inlichtingenformulieren C4 en C5 als bijlagen bij de Circulaire, over te zetten naar de Regeling wapens en munitie. Het is nu één formulier geworden en in de RWM heet dit voortaan het WM 32 Inlichtingenformulier.

RWM 2018 - WM 32 Inlichtingenformulier

ISSF regels voor 2017-2020

Geplaatst in

De ISSF heeft een nieuw reglement voor de huidige olympische periode 2017-2020. Het nieuwe reglement is na te lezen in het volgende (engelstalige) document:

ISSF Rulebook 2017 - First Print - 12/2016
ISSF Rulebook 2017 - Second Print - 01/2018

Circulaire/Regeling Wapens en Munitie 2018

Geplaatst in

Per 15 juni 2018 is in werking getreden een nieuwe Circulaire wapens en munitie 2018. De meeste wijzigingen ten opzichte van de CWM 2016 zijn stilistisch en houden verband met de naamsverandering van het Ministerie van Veiligheid en Justitie naar “Justitie en Veiligheid”.

Erkenning Wecg voor herladers

Geplaatst in

Het bezit van kruit om te herladen valt onder de Wet explosieven voor civiel gebruik (Wecg). Tot nu toe werd daar door de politie geen toezicht op gehouden, maar men is nu begonnen om dat wel te doen. Daarom moet iedereen die herlaadt en los kruit in zijn bezit heeft een erkenning op grond van de Wecg aanvragen en hebben. Deze erkenning kunt u bij de politie (Afdeling Korpscheftaken) krijgen en is gratis.

Gewijzigde Regeling WM en nieuwe Circulaire WM

Geplaatst in

De uitspraak van de Raad van State van 20 november 2013 noopte de Minister van Veiligheid en Justitie tot aanpassing van de Regeling wapens en munitie en van de Circulaire wapens en munitie (RWM en CWM).

Algemene vergadering 2014

Gehandicaptenparkeerplaatsen

Geplaatst in

Sinds kort zijn er bij onze vereniging door de gemeente Haarlem twee gehandicaptenparkeerplaatsen gerealiseerd. Hierdoor kunnen gehandicapten direct naast onze voordeur parkeren. Al jaren geleden zijn onze gebouwen ook aangepast op rolstoelgebruikers en kunnen zij met veel plezier de schietsport bedrijven. Ook tijdens wedstrijden doen rolstoelgebruikers mee en zetten daarbij verdienstelijke prestaties neer.

Gebouw GESLOTEN 2013

ISSF regels voor 2013-2016

Geplaatst in

De ISSF heeft een nieuw reglement voor de huidige olympische periode 2013-2016. Een van de meest opvallende wijzigingen is dat de finale niet meer wordt gestart vanaf het behaalde puntentotaal in de kwalificatie, maar begint vanaf nul en eindigd in een duel. Verder zijn er wijzigingen in de geweer uitrusting (kleding, wapen) regels. Het nieuwe reglement is na te lezen in het volgende (engelstalige) document:

ISSF Rulebook 2013 - First Print - 11/2012
ISSF Rulebook 2013 - Second Print - 01/2014